De Winterwandeling van 2018 ligt weer achter ons, het was een groot succes!

We hebben tijdens deze editie 348 bezoekers mogen verwelkomen in ons dorp, deelnemers kwamen uit De Glind en omringende dorpen en steden.

Een impressie:
Het parkeren gaat vlotjes en ook het aanmelden verloopt soepel op het terrein van Loon en Verhuurbedrijf Gebr. van Mourik die hiervoor het bedrijfsterrein beschikbaar hebben gesteld. Starten met een kopje koffie en iets lekkers erbij.

De wandelroute is weer anders dan voorgaande jaren, we steken de weg over waar we een oud VW busje zien staan, als we in de bus kijken zien we een compleet dorp met verlichte geveltjes helemaal in kerstsfeer. We lopen langs de Beatrixschool waar ook alles mooi is aangekleed, we volgen de lichtjesroute de Burgstederweg op. Een stukje verder komen we aan bij de drie wijzen die over hun avontuur vertellen van de reis naar Bethlehem, we passen net in hun onderkomen.

04

Wij vervolgen onze route richting Melk en Pluimveehouderij VOF Veller van de familie Blom. Zij hebben een warm welkom georganiseerd, een onthaal met warme verse chocolademelk en een stukje kaas met daarbij ook nog een gevuld eitje! Daarna door naar de stal waar de poppenspelers weer een prachtig kerstverhaal uitbeelden onder toeziend oog van alle wandelaars, ook de koeien op de achtergrond die voor de verse melk hebben gezorgd zijn behoorlijk nieuwsgierig! De wandeling wordt vervolgd onder begeleiding van één van de herders met een stormlamp in de hand de duisternis in, bijna duisternis, de route is uitgezet met vele honderden kaarsjes en fakkels die de weg verlichten.

Onderweg moeten we nog een brug oversteken die vanmiddag is geplaatst om de wandeling te kunnen vervolgen richting de drie-poelen na eerst nog langs de schapen in het veld te wandelen op het terrein van Folda, de schaapherders zijn inmiddels al vertrokken richting de ster van Bethlehem die dit keer op meer dan 50-meter hoogte boven het dorp schittert!

Aangekomen bij de drie-poelen zien wij de hoornblazers staan, we hadden ze al wel gehoord hoor. Lekker bij het vuur even opwarmen, ook wandelaars nemen de Midwinterhoorn in hun handen om het even te proberen. Even later gaat de wandeling weer verder richting de stal, dit keer bij het zwembad. Hier treffen wij Jozef en Maria met kindje Jezus in hun armen, en we mogen luisteren naar een engel die voor ons komt zingen "Ken je mij?" Hier en daar wordt een traantje weggepinkt, heel indrukwekkend.

Door richting de kerk, maar eerst nog een mooie scene georganiseerd door de mensen van fruittuin très jolie, zij zingen voor alle wandelaars, heerlijk bij het vuur! Daarna nog een klein stukje lopen, onder begeleiding van een centurion in reflecterend harnas de weg oversteken(het is druk in Bethlehem) richting de kerk, daar luisteren de wandelaars naar het verhaal van Sterre en de Wensboom, iedereen mag hier een mooie wens achterlaten en in de mantel van Sterre stoppen of in de kerstboom onder begeleiding van predikant Mieke Groen.

Op het Glindsterplein treffen wij Nico van Maanen aan met zijn niet te evenaren heerlijke goulash soep, Kerk in actie met broodjes worst en ook De Beatrixschool en Crea Griet zijn aanwezig. Terwijl wij een drankje bestellen bij de mobiele bar van bistro ONS horen we uit de speakers van GlindRadio verslaggevers die in het veld mensen een interview afnemen en tegelijk voor de muziek zorgen. Even later vallen er rake klappen bij de tent van smederij Jop van der Zeijde uit Amersfoort wat de sfeer compleet maakt!

Terug wandelen naar de parkeerplaats is niet nodig, er is een heuse pendeldienst met busjes georganiseerd tussen het Glindsterplein en parkeerplaats bij de Gebr. van Mourik. We hebben vanavond 3 Km gewandeld en zijn totaal ruim een uur en drie kwartier onderweg geweest. Het was sfeervol, we hebben gelachen, genoten en soms een traantje gelaten, het was indrukwekkend!

Als comité hebben wij veel plezier mogen beleven aan het organiseren en uitvoeren van dit evenement, wij willen graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en de bedrijven en organisaties die ons hebben bijgestaan en ondersteund! Zie ook onze weldoenerspagina

Foto's van dit evenement kunt u vinden in ons fotoalbum! 

Het doel van dit evenement was ontmoeten en verbinden, wat ons betreft zeer geslaagd, graag tot volgend jaar!

Comité Winterwandeling De Glind